Smycken

Svarta pärlor på Rarotonga

Just nu befinner jag mig på den lilla ön Rarotonga som tillhör ögruppen Cook Islands. Odlingen och försäljningen av svarta pärlor är omfattande och det finns säkert 10 butiker här på ön där man kan köpa pärlor i olika färger och former. Här kan man läsa mer om pärlorna och hur de skördas och kommer till.
black pearls

Själv kommer jag köpa lösa pärlor som jag senare ska använda till ett halsband eller en ring. En lös pärla kan kosta från 50 kr upp till hur mycket som helst beroende på storlek, rundhet, glans mm.

2 kommentarer

  • Julia

    Hejsan, mitt namn är Julia, och jag ska till rarotonga snart. Jag tänkte bara höra om det fanns mer “vanliga” affärer där, eller är det bara inhemska? Finns det mer att köpa än svarta pärlor och t-shirtar alltså? Sen lite om priserna, är det dyrt i allmänhet, när det gäller restauranger, shopping osv? tacksam för svar.

    mvh julia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.