Mode

pernilla. – snart hos corinne & friends

Intervju med Pernilla som designar kläder till sitt eget märke pernilla.

Berätta kort om dig själv, din bakgrund och intresset för mode.
-Jag är 26 år och bor sedan 6 år tillbaka i Rom, Italien. I somras gick jag ut Istituto Europeo di Design, en treårig modedesign utbildning, med högsta betyg. Efter utbildningen fick jag ett jobb som trendanalytiker på ett stort textilföretag strax utanför Rom. Det var intressant men inte något jag ville fortsätta med. Jag ville ju jobba med kläder, så jag sa upp mig och jobbar nu på heltid med min egen kollektion.

pernilla - höstkollektion pernilla - höstkollektion
-pernilla. som klädmärke har funnits sedan sommaren 2004 då jag började sälja mina kläder i en butik i centrala Rom som heter Iron G. Det började som en hobby, ett extra jobb som jag kunde göra samtidigt som jag pluggade. Men kläderna sålde bra och tillfredsställelsen för mig var stor!

-Jag har alltid älskat kläder, älskade att gå igenom mammas gamla nostalgilådor och experimentera och blanda olika stilar.

Vem skapar du kläder för?
-Jag skapar kläder för kvinnor med en egen stil… jag tänker att mina kläder är som accessoarer för din personlighet. Kläderna ska lyfta fram din personlighet och egna stil utan att ta över helt. Mina kläder är feminina och bekväma, det är viktigast.

pernilla - höstkollektion

Vilka butiker säljer dina kläder?
-Mina kläder säljs i Rom i en butik som heter Iron G och kommer att säljas i Stockholm i Sturegallerian i en butik som heter Corinne & Friends (conceptstore som redan finns i Göteborg och Halmstad med hårvård, cafè och butik, allt i ett).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.