Barn

Oturen förföljer oss

Buffe på Scandic

bestämd Ella

Bamses värld

Nu är jag väldigt trött sjukdomar. I helgen var planen att åka till Kolmården för att utnyttja biljetterna jag fick tidigare i år. 

Vi packade in hela gänget (förutom Olivia som är i New York) och åkte till Norrköping där vi tog in på Scandic Nord. Där finns det bassäng och bastu vilken kan vara kul för barnen. Men när vi var på väg upptäckte vi att Hjalmar har feber (Ella var hemma tor-fre). När vi kom fram var han piggare och vi kunde äta en relativt lugn middag (buffé som var helt ok men ganska smaklös) och barnen somnade sedan utan problem.

Men sedan började Ella gråta och gnälla säkert varje timme hela natten. Även när hon fick komma och sova i vår säng så kom hon inte till ro. Hon väckte stackars Hjalmar som var varm av feber och höll garanterat andra hotellgäster vakna också. Kl 7 somnade hon tungt och vi vaknade allihop vid 9. 

Frukosten var öppen till 10 så vi syndade oss ner (med stora påsar under ögonen) och trodde kanske att de flesta ätit redan. Så fel vi hade. Hela matsalen var full och barn och vuxna som trängdes vid våffeljärn och kaffemaskin. 

Eftersom vi ändå hade åkte så långt och hade gratis biljetter till Kolmården så åkte vi dit. Väl framme började det snöa och blåsa rejält. 

Det var Halloween-tema på Kolmården och personalen var utklädda till läskiga gengångare, häxor, pirater mm. De var riktigt häftigt sminkade och spelade sina roller så bra. Men jag tycker så synd om dem som var tvungna att gå omkring där i snålblåsten.

Vi gick till Bamses värld och fick precis se hela gänget på scen. Ella och jag gick fram och skulle få en kram av Bamse och Lilleskutt men som ni ser på Ella skeptiska min så blev det ingen.

Det här var nog det snabbaste besöket på Kolmården någonsin för jag tror vi bara var där i 30 minuter. Hjalmar ville så gärna stanna men feber och kyla är ingen bra kombination.

Så vi packade in oss i bilen igen och åkte hem och kröp ner i soffan. Sen byggde vi med plusplus och gjorde pulled chicken. 

Nu får det var nog med sjukstuga och gnälliga barn här hemma. Men vi är ganska bra på att se det komiska i det hela och ändå njuta lite av vårt lilla helgäventyr. Inget blir någonsin som man tänkt sig med en 1 och 3-åring.

Hur har din helg varit?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.