Dagen i bilder,  Inredning

Utflykt till Frostviken Keramik och Hällingsåfallet

Frostvikens keramik

Frostvikens keramik

Frostvikens keramik

Frostvikens keramik

Frostvikens keramik

Frostvikens keramik

Frostvikens keramik

Frostvikens keramik

Idag gjorde vi en utflykt till Häggnäset där Mats och MarieLouise Börrefors driver Frostviken Keramik med keramikverkstad, café och stuguthyrning sedan 25 år tillbaka. Jag har sedan tidigare en hel servis av deras vackra keramik i glasyren de kallar norrsken. Nu behövde vi komplettera med fler djupa och platta tallrikar. Jag älskar verkligen att deras vackra keramik och det känns såklart extra roligt när det kommer från min hembygd.

De hade några nykomlingar i sitt sortiment – bland annat koppen med två öron ni ser på bilden ovan och de höga glaset jag håller i. Jag vill ha allt!

Frostviken Keramik ligger 2 mil utanför Gäddede och lite längre bort på samma väg ligger Hällingsåfallet som självklart måste besökas vid samma tillfälle. Otroligt mäktig att se detta fall som störtar 43 meter ner i en kanjon på 800 meter.

IMG_9967

IMG_9969

 

En bra utflykt om du har vägarna förbi norra Jämtland.

En kommentar

  • Mia

    Oj vad märkligt, vi var nog där samma dag för jag känner igen allt du skriver om och heter också Mia. Eller nej, vi var där senare för vi köpte de två platta tallrikarna, pajformen och två kaffekoppar. Vad roligt att den heter Norrsken, det tänker jag på när jag tittar på min kaffemugg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.