Barn

Vår stora kille går på förskolan

image

Förra onsdagen började Hjalmar inskolning på förskolan. Jag måste erkänna att jag varit lite orolig hur det skulle gå att lämna honom då det inte gått då bra på ex Mini Sats. Men det har gått så otroligt bra. Han hittade på en gång en favoritfröken som han gärna kramar och hållet sig nära. Hon påminner om mormor och det är nog där han finner tryggheten.

Vad kompisarna gör bryr han sig inte alls om utan han kör sitt eget race med fokus på allt i lokalen som inte är leksaker. Sopkvasten, pennor, matvagnen med glas och hakklappar.

Att få små barn att sova på en madrass på golvet är ett av de svåraste momenten vid inskolning. Men jag gav mig inte första dagen och fick honom att sova efter ca 20 minuter. Dagen efter gick det ännu fortare och sista dagen satt jag bara bredvid en stund innan han somnade.

Eftersom det är en helt ny avdelning så finns det inte heller större barn som kan visa hur allt på en förskola går till. Det hade nog underlättat en hel del.

Men nu har han varit där helt själv i två dagar 8:30-15 och inget samtal om tidigare hämtning har kommit.

Antagligen kommer det ett litet bakslag om några veckor (brukar vara så) men så länge Hjalmar verkar trivas och inte gråter när jag lämnar är jag en glad mamma som kan gå till jobbet utan dåligt samvete 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.