Mode

Sy! Från hood till skjortklänning

20130128-220008.jpg

Förra veckan fick jag en trevlig presentation av Jenny Hellström Ruas bok Sy! Från hood till skjortklänning. Jenny som från 19-års ålder drivit sitt klädmärke Jenny Hellström vill uppmana andra att våga plocka fram symaskinen och skapa sin egna unika stil och garderob. Strunta i om det blir det snett och vint – du kommer bli så stolt när du får ta på dig något du skapat själv.

Jag hade en riktigt bra syslöjdslärare och dessutom en mamman som är jätteduktigt på att sy. Under mina högstadieår sydde jag en hel folkdräkt. Så mina syslöjdstimmar gick till det projektet och jag lärde mig egentligen aldrig att sy vanliga mer användbara plagg. Folkdräkten har jag använt två gånger i mitt liv och frågan är om det kommer bli så många gånger till 🙂

Hur som helst så är det här boken någon för dig som vill och vågar prova på att så. Det finns mönster för nybörjare till mer erfarna.

Boken kostar 222 kr på Adlibris just nu.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.