Barn,  Tävlingar

Tävling: LEGO Starwars-julkalender

Nu är det dags för ännu en rolig tävling!

Star Wars har sedan länge funnits bland LEGOs många produktserier och den återkommande adventskalendern är en klar favorit. Denna jul gömmer sig 24 olika presenter bakom luckorna, däribland klassiska rymdskepp, diverse tillbehör samt olika minifigurer såsom Jar Jar Binks och exklusiva utgåvor, speciellt framtagna för kalendern, av Darth Maul utklädd som jultomte och favoritroboten R2-D2 figurerande som en snögubbe. Lämplig för barn mellan 6-14 år.

Värde 349 kr.

För att vara med och tävla så vill jag att du skriver ner ditt bästa legominne och vem som ska få kalendern i en kommentar nedan.

Tävlingen avslutas den 23 november.

Lycka till!

Grattis till vinnaren Magnus C!

69 kommentarer

 • LindaD

  Å detta vill jag vinna till min lego-tokige son…. Mitt bästa legominne ,eller en utav dom,är när jag alltid lekte hos min granne när jag var liten. Han hade så himla mycket lego. Vi gjorde stora stora hus o allt som hör till 🙂

 • Sandra

  Mitt bästa legominne är när min son fick sin första lego blixten Mqueen och började hoppa av glädje.

  Legokalendern vill jag ge till min lillebror som älskar Star Wars!

 • Jeanette

  Mitt bästa legominne är när jag, min bror och min lillasyster sitter tillsammans och bygger ett stort torn. Vi använde upp alla legobitar och vi var så stolta över vad vi hade byggt tillsammans.

 • Pernilla W

  Jag är gärna med i denna utlottning 🙂
  Mitt bästa legominne är ett barndomsminne. Jag minns såväl hur mysigt det var när min pappa och jag byggde lego ihop:) Han hade snickrat ett (eget) dockskåp till mig som var så.!!!fint. Med tapeter och trappa etc. Det bästa av allt… alla rummen var inredda med lego som min pappa och jag byggde ihop tillsammans. Sovrum, kök, vardagsrum etc. och dockorna var av också av lego. Nu är jag själv mamma till en kille som är 5 år och tänk vilken Lycka att få ge min kille en star wars kalender. Det är det han önskar sig allra mest. Så Nu håller mamman tummarna Såååå….!!!! hoppas med lite tur att hon en star wars kalender lyckas Få!

 • Ida

  Mitt bästa minne är när jag och min son byggde ihop en lego motorcykel. Tid till bara honom. Lego till honom och mamma-barnbidrag till mamma

  Jag vill ge den till min legoälskande son. Han har önskat sig denna julkalendern mest av allt!

 • Camilla

  Jag är ingen lego-fantast själv, men min sambo och son (4 år) är. Så mitt bästa lego-minne är när jag kom hem sent från jobbet och trodde att middagen skulle vara klar. Det var alldeles tomt i köket, utan jag fann mina pojkar i lillens rum, i full färd med att bygga en lego-stad! De var så inne i sitt byggande att sambon hade totalt glömt bort att göra middag!! Tyckte det var så härligt att se dem leka så intensivt ihop och det rörde vid mitt hjärta.

  Så om jag har tur att vinna så kommer sambon och lillen få dela på denna kalender! Det blir dock lillen som får öppna luckorna 😉

 • Johanna T

  Jag och min då 4-årige son byggde robotar med lego och jag börjar liksom “kriga” med dem. Då säger min son
  -Nej, mamma. Nu ska de äta middag och titta på TV innan de går och lägger sig!

  Kände mig rätt dum. Varför skulle de slåss bara för att de var robotar?
  Han älskar Star Wars-lego och håller dessutom på att bli deprimerad av att det är så långt kvar till jul, så han skulle bli otroligt glad om han fick den här kalendern.

 • Åsa H

  Jag har en lite kille,
  som på lego har dille !
  Han vill nog detta gärna ha,
  till december blir den jättebra !

  Själv kommer jag ihåg,
  hur bitarna hemma hos grannen låg !
  Hade inte sett detta förr,
  men nu öppnades en ny dörr !
  Flyttade nästan hos grannen in,
  önskade jämt att hans legolåda var min !

 • Annica

  Mitt bästa legominne är när sonen och dottern hällt ut precis allt lego och satt nöjt mitt i allt lego och byggde snällt tillsammans länge länge.
  När det dock skulle plockas i hop sa sonen : Mamma det får du göra för jag förstod inte att det skulle bli så jobbigt.

 • Anders Bjurhammer

  Våra föräldrar skulle vara borta på uppdrag utomlands några månader och min stora syster och jag skulle campera ihop hemma i huset med ansvar för matlagning och städning (det var mest stora syster som stod för det!). Om hon dammsög så var jag tvungen att ställa upp mitt Lego på hyllan, sa hon.

  En gång glömde jag det, varpå hon tog mattan och skakade ut hela mitt Legobygge på gården nedför balkongen!
  I fortsättning var jag mycket noga med att a l l t i d plocka undan efter mig …!

 • Linnea

  Min legotokiga och Star Warstokiga dotter på 6 år ville gärna berätta om sitt bästa legominne och det var tydligen när hon nu senast retade sin pappa över att han inte byggde rätt när han skulle bygga en bil. Han har nämligen vid många tillfällen skojat med henne om att man “måste ha en plan” när man bygger. Detta har han gjort sen hon var 2 år och nu för ett tag sedan satt dom tillsammans och byggde och hans frustration blev större och större över att han inte fick till bilen utan ritning. Hon ställde sig upp kaxigt och sa att “pappa, man måste ha en plan”, hon skrattade rätt länge efteråt… 🙂

 • Britt-Marie Rosbäck

  Min klass 1b på Trollbacksskolan, många barn med annat ursprung som inte är vana att få fina presenter. (jag lärare).

  Bästa legominne, var nog när jag vid 9årsålder fick en låda med lego i julklapp. Det var fina bilder på olika typer av hus på kartongen och jag byggde hus ända fram till sommarlovet!! Lådan finns kvar hemma hos mina föräldar och mina barn som är stora idag, har också byggt hus och annat med samma LEGO. Kvaliteé!

 • Britt-Marie Rosbäck

  Jag menar förstås att de har många syskon, är flyktingar och därför inte har den bästa ekonomin! Därav möjlighet till dyra presenter!

 • Emma

  Mitt bästa minne av lego är från jag var liten och var hemma och var sjuk. Då hade jag och min bror ett jättestort skepp i Lego som vi älskade att bygga med. Det kunde man fördriva många timmar med.

  Om jag vann nu skulle min dotter självklart få detta.

  Kram Emma

 • Sara

  Mitt bästa legominne är när jag och min storebror var små. Vi bodde i hus och hade ett helt rum i källaren som var avsatt för lego och vi spenderade många timmar därnere i fantasins värld.

  Om jag vinner skulle in legoälskande son få kalendern:)

 • Anja

  Mitt bästa legominne är de kreativa bilarna och världarna min bror och jag byggde när vi var små. Kunde sitta timtals. Nu bygger våra barn med lego:t…
  Jag vill vinna kalenderna till mina4 barn, skulle vara undrbart att se dem bygga och ha skoj tillsammans.

 • Sara

  Mitt bästa legominne var på Legoland i Danmark, att få se allt fint de byggt upp av bara lego. Min son som älskar Starwars och lego skulle få kalendern om jag vann och han skulle nog svimma av lycka!

 • alan

  jag har ett minne när min son fick sitt första lego paket atlantiz. som jag köpte 2010. och han öpnna den snabbt som en blixt. och byggde den med detsamma. och han önskar sig jätte mycket star wars adventskalender.

 • Susanne

  Mitt bästa lego minne var när man på fritids satt i timmar med kill polarna och byggde farkost. Fanstasin och kreativiteten var oändlig och ibland sparade vi dom och fortsatte dagen efter. Till slut hade vi ett helt litet samhälle av lego, fantastiskt kul och lärorikt!

  Jag skulle vilja ge detta Lego paket till min egen son Elvis, så han får ha lika kul som jag hade! Själv är jag både ensamstående och student så julklapparna blir nog inte så många i år!

 • cecilia larsson

  Mitt bästa legominne är nog när jag var sådär 9,10år och alltid satt och byggde egna hus och gjorde fina trädgårdar till. Kunde sitta hur länge som helst.

  Denna kalender skulle min son som snart är 8år få och han skulle bli själaglad eftersom han vill ha just denna.

 • Sandra Åkerström

  Mitt bästa legominne är när han fick en byggsats av mormor som han och jag byggde ihop och se hur stolt och glad han blev när bilen var klar! Skulle ge kalendern till min son:) Med vänlig hälsning, Sandra Åkerström

 • Anneli

  Mitt bästa legominne är när jag och min två år yngre syster när vi var små fick ta över en hel kartong med legos som våra äldre kusiner inte längre hade behov av. Lycka!:)

  Denna kalender skulle jag ge till min legotokige sambo som en kul grej. Han e ju kanske lite äldre än målgruppen men man blir väl aldrig för gammal för legos?;-)

 • ANNELIE ANDERSSON

  När barnen var lite mindre och vi skulle få dem att sova i egen säng så hade vi gjort ett belöningssystem. Efter fem klistermärken och fem nätter i egen säng skulle barnen få en lite present. Den lilla presenten var just den här fredagen en liten ask med en legogubbe.
  Samuel, 4 år fick en brandman… Efter en liten stund lät det såhär;

  -mamma, mamma, MAAAAMMA… jag har en yxa I näsan.
  Det visar sig att han tryckt in legobrandmannens yxa i näsan…

  Jag ringer till vårdcentralen, och kan knappt få fram orden (för jag bubblar av hysteriskt skratt).

  -Min son.. Min son… han har en yxa I näsan… (DAMEN ber mig genast att ringa 112) När jag sansat mig och förstår hur det lät I hennes öron fick jag förklarat att det ÄR en lego-brandmans-yxa alltså…

  Till saken hör att det ett par veckor tidigare var ett russin i samma näsborre. Det fick sugas ut med en slags dammsugare. Så när vi den här gången kommer till doktorn (samma) säger han till Samuel; -Vad var det jag sa till dig förra gången?
  Samuel svarar: -Man får inte stoppa russin i näsan! Men det har jag ju inte gjort heller…

  Nu är vi alla äldre och hoppas på en legokalender-vinst. Som inte ska stoppas i någon näsa.. 😉 Vinsten ska gietvis Samuel Andersson , nu fem år ha.

 • Johanna VL

  Mitt bästa legominne är när mina bröder fick ett legoskepp och ett en legorymdsstation som de hade hos pappa och som vi lekte med de få gånger vi fick komma dit.

  Skulle jag vinna skulle min äldsta son som fullkomligen älskar Lego Star Wars (och har frågat efter denna kalender) få denna!

 • Magnus S

  Mitt bästa legominne är när jag som barn hade länge önskat mig lite lego.
  Och när tomten kom med ett stort paket med, just det, LEGO! Färgglada bitar att komponera de mest fantasifulla skapelser med. Lycka i en bit!

  Star Wars kalendern skulle min son få, som är ett stort fan av just Star Wars och som precis som jag önskar sig lite LEGO, sitt första!

 • Kristiina

  Bästa legominnet är när jag får mitt efterlängtade LEGO förpackning med ett hus som kunde byggas på flera olika sätt. Jag byggde och byggde och följde beskrivningen till sista punkten. Det var den första jag fick med beskrivning och det var stort!

  Star Wars kalendern skulle mina tre barn få dela på, bygga och bygga fram till julafton! Spänning och kreativitet!

 • Mats

  En av de sista Lego askarna jag fick av mina föräldrar var ett stort polar-fordon med sex hjul och fyrhjulsstyrning, det var teknik lego med ratt på taket som styrde den med. Den minns jag tydligt trots att det gått nästan 25 år sen dess 🙂

 • jonny

  Mitt bästa legominne är helt klart när jag och min kusin tillsammans med hans föräldrar åkte till Legoland i danmark när vi var små. Lyckligare än så kan man väl inte bli som barn?

 • Helena

  Bästa lego-minnet är vårt besök på Legoland i somras. Barnens glittrande ögon då de fick gå in i den stora, stora legobutiken och välja vilket lego (inom rimliga gränser) som de önskade.

  Legokalendern skulle min minsta kille få. Han leker med storebrors gubbar så ofta han får (vilket inte är alltid) och skulle bli superglad för en egen.

 • Carola S

  Det måste vara när in pappa vid ett ytterst sällsynt tillfälle hade tid med mig,och vi byggde ett väldigt stort och detaljerat hus. jag skulle ge kalendern till pojkarna vi har,de älskar lego,och vi älskar att bygga med dem.

 • Johanna Ekberg

  Bästa lego minnet kommer från femårs ålderna. Pappa hade varit bortrest i över en månad på affärsresa och när han kom bar han med sig en låda full med lego. Som han sa att jag alltid borde leka med när han inte är hemma för då slipper jag sakna honom… Min älskade pappa gav mig det minnet!

 • Jonas A

  Mitt bästa legominne var när jag var 8 år och hade sparat till en legoborg som jag fick köpa alldeles själv. Att bygga upp och sedan leka med den sysselsatte mig i många timmar.

  Jag skulle ge legokalendern till min son.

 • Annica

  Mitt bästa legominne är nog när jag kom hem till en kompis och kompisen hade byggt ett slott av legot! Väldigt stort för mig för jag var ett barn, och jag ville ha likadant men mina blev små hus 😀

  Min dotter kommer få detta av mig! 😀

 • Anette

  Mitt bästa legominne är från min barndom, då min lillebror alltid lekte med lego. Nu är han vuxen och har en liten son som älskar lego och Star Wars.

  Skulle jag vinna så skulle jag ge denna kalender till min brorson, och min käre lillebror skulle självklart få vara med på ett hörn.

 • Chris

  Mitt bästa Legominne är faktiskt från i våras när jag fick besöka ett av deras kontor. Dagarna fram till mötet var som en nedräkning fram till julafton när man var barn och varenda person jag nämnde det för fick något i sin blick och genast började man prata om Legonminnen som barn. När så väl dagen för mötet kom och man i väntan fick sitta och vänta i ett rum med ett hav med legobitar, ja då vaknade barnasinnet till liv och sällan har väl uttrycktet att tiden går fort när man ha roligt passat bättre.

  Om jag skulle vinna skulle en av mina kollegor få kalendern, då han kommer arbeta när jag är långledig över jul och därmed kommer tillbringa merparten av julhelgen på ett öde kontorslandskap. Då kan han behöva ha något som lyser upp och som väcker barnasinnet till liv.

 • Emma Björk

  Mitt bästa LEGO-minne är från när min lillebror fick det stora piratskeppet i julklapp för en jäkla massa år sen! Piratskeppet (och borgen) var typ de största legobyggsatserna som fanns. Men lillebror var fortfarande så pass liten att han inte kunde bygga ihop det själv så det blev mitt jobb….fy fasiken vad kul jag hade! Tror inte lillebror fick sätta dit en endaste liten legobit haha

  En fin tanke hade väl varit, att om jag vann, så skulle jag ge adventskalendern till brorsan men sen dess har jag ju själv fått en liten grabb som skulle ÄLSKA star wars lego!…så min son skulle så klart få kalendern (och jag leker med den när han somnat)

 • Emma malm

  När jag var liten var min storebror och jag inte så särsklt bra vänner utan vi slogs och bråkade jämt. Förutom när vi satt med hans lego och byggde rymdskepp. Då kunde vi av någon konstig anledning hålla oss vänner. Vi byggde i timmar och satt snälla på hans rum.
  Vinner jag så ska min lilla flicka på 5 år få den. Hon leker jämt med storebrors lego och hade tyckt det var så kul med lite eget lego. (inte bara hello-kitty-legot hon fått i födelsedagspresent) Jag vill att mina barn ska kunna få lika mysiga legostunder som jag och min bror hade.

 • Maria

  Mitt bästa minne är från ett kursmoment på dietistprogrammet där vi skulle “berätta om maten” för förskolebarn. En av deltagarna kom på den überfantastiska idén att jämföra fett-protein-kolhydrater-vitaminer-mineraler med LEGO! Så vi byggde en liten konstig gubbe av olikfärgade bitar och sa: “På samma sätt som den här lilla gubben består av rött och vitt och grönt.., består VI MÄNNISKOR av en massa saker som kommer från olika slags mat! Därför är det jättebra att äta OLIKA saker då och då!” En toppen jämförelse och så lättbegriplig också!
  Men kalendern ska jag själv få!

 • Tobias Paulsson

  Mitt bästa minne är när jag var på stan med mamma och var osäker på om jag skulle handla Lego eller Cd. Det blev Lego och det är jag glad över att jag gjorde erätt.
  Om jag vinner så ska jag ge mig själv det för att jag äsla Lego

 • Spacegirl

  Mitt bästa legominne är alla fantastiska byggnadsverk jag gjorde som liten, LEGO är så roligt och kreativt.
  Har jag turen att vinna ska två av mina kusinbarn få kalendern.

 • henrik e

  bästa minnet: solklart när min 2,5åriga dotter efter tuff feber och jobbig tid kommer fram och säger “pappa bygga, bygga lego” Wow vilken lättnad och wow vad kul med Duplo.
  Kalendern till: utan tvivel dotterns kusin och hjälte

 • Sofia

  Bästa legominne: när jag och min kompis som nu bor i Australien byggde legofigurer som fick åka med på vår flygande matta (en filt) . Den som ska få kalendern är min kompis dotter som kommer till Sverige i dec för första gången på 1,5 år. Hon är 7 år och min sons bästa kompis (på distans)

 • Lina

  Ett fint legominne är från när jag var liten och man fick en byggsats redan på julaftons morgon. Då hade man något att pyssla med ända tills dess att tomten kom med stora julklappssäcken! Här är en motivering varför jag vill vinna denna kalender:

  En kalender med spännande små klossar,
  skulle inte bara roa våra små gossar,
  utan även pappa lär få hålla fingrarna i styr,
  från att iscensätta egna små äventyr.
  Star Wars är dessutom allas favorit,
  och om jag har turen att den skickas hit,
  lär den uppta alla familjens pojkars tid,
  och mamma kan passa på att få lite julefrid!

 • Linda Persson

  Är gärna med o tävlar 🙂 Mitt bästa legominne kom inte förrens nyligen. Har en dotter på 4år som älskar att leka med lego. För 2 veckor sen berättade mina föräldrar att dem hittat mitt gamla lego på deras vind som jag själv hade när jag var liten. Det var så himla kul o sen leka med det legot med min dotter. Det blev som nytt igen. Och även om jag är 21år blir jag som ett barn när jag leker med lego. Jag älskar det!

 • Mikael Gustafsson

  Det blir till min systers son Hugo. LEGO finns med i stora delar av min barndom. Min far byggde upp ett stort bord i mitt rum för mig att bygga en LEGO stad på. Det är inte mycket gott den mannen gjort, men det är en av de få som jag uppskattade. På detta bord lade jag ner många timmar för att leka med mitt LEGO.

 • Niklas

  Mitt bästa lego minne är från när jag var åtta år.

  Jag och om min bästa barndomskompis satt uppe hela natten och byggde med Lego. På morgonen var hela mitt rum vart fullt med olika Legofigurer och byggnader. Sen på morgonen kom mina föräldrar in med frukost och vi satte oss alla mitt i Legokaoset och åt frukost och pratade om alla byggnader. Efter frukost var vi så trötta både jag och min barndomsvän och tog bara en varsin kudde och la oss och sov mitt i Legot. Väldigt trötta men väldigt glada.

  Nu hoppas jag på turen och lyckas vinna till min dotter så hon och hennes kompisar kan få uppleva lika många härliga Legominnen som jag och mina vänner upplevde under vår barndom.

 • anna

  Jag var åtta år och hade varit på sjukhuset och opererat bort polyperna. När jag kom hem så låg ett paket på köksbordet med mitt namn på. I paketet låg det Lego. Hela kvällen så satt jag, mamma och pappa och lekte med figurerna och byggde. Jag blir varm i hjärtat när jag tänker på den kvällen, och jag skulle vilja ge min dotter lika fina minnen som jag hade med legot.

 • Robert Holik

  Hej 🙂
  När jag var liten lekte jag alltid med lego med mina föräldrar och byggde allt möjligt tillsammans! När jag har barn i framtiden kommer jag att ge dem allt mitt lego som jag sparat samt att jag ska ha minst like kul att leka med mina barn 🙂 Tycker att lego är världens häftigaste eftersom det är riktigt kul att leka med samt att det får hela familjen att binda 🙂
  Om jag har turen att vinna så kommer jag själv att behålla legot eftersom även om jag är 22 år så måste jag fortfarande ha barnasinnet kvar samt att jag inte äter godis 🙂

 • Tove

  Mitt bästa legominne är när min storasyster kommer in på morgonen (tror hon) och övertygar mig om att vi snart ska gå upp så vi kan lika väl leka lite med lego innan frukosten. Jag litar såklart på min storasyster så vi leker för fullt när en trött mamma kommer upp och undrar vad vi gör uppe och leker med lego klockan tre på morgonen.
  Om jag blir den lyckliga vinnaren kommer jag faktiskt behålla det själv. Jag såg en lego-julkalender på coop häromdagen och blev lite sne när jag såg att det fanns en övre åldersgräns. Man blir aldrig för gammal för lego! Jag är 17 :).

 • Magnus C

  Mitt bästa lego-minne är när jag och min dotter (då 5 år) såg på facebook att hennes kompis mamma hade byggt en rullstol till dotterns barbie som hade tappat benet. Jag och min dotter satte då genast igång att bygga diverse “hjälpmedel” till ett gäng söndriga/utslitna leksaker. Det var både kryckor, rullstolar och bårar + ett helt sjukhus där leksakerna kunde återhämta sig :). Det roliga var att legot gav ett lite längre liv till leksaker som annars hade åkt direkt i sopptunnan.

  Om jag blir den lyckliga vinnaren så kommer jag ge kalendern till min 7-årgia son som ÄLSKAR både Star Wars och lego.

 • Evelina Bergkvist Blohm

  Jag hade väntat och längtat så länge efter ett syskon och när jag fyllde 6 år så kom hon äntligen – min alldeles egna lillasyster! Men det var svårt att leka tillsammans för jag var så pass mycket äldre än henne och vi var på olika nivå. Vilken tur att vi hade Lego, för i byggandet kunde vi mötas så snart hon inte stoppade småbitar i munnen! I flera år byggde vi tillsammans, trots att jag egentligen växt ifrån “lekandet” så blir man aldrig för gammal för Lego.

  Kalendern vill jag nu ge mina söner (och mig själv!) eftersom det fortfarande är så roligt att mötas i byggandet!

 • Maria Marmgren

  Mitt bästa legominne är när jag byggde ett piano till mitt dockskåp. Blev finare en köpevarianten tyckte jag själv 😉
  Min son älskar också lego OCH star wars så det vore underbart att få ge den här kalendern till honom.

 • Jessica S

  Mitt häftigaste legominne är från i våras då min kollega outade sig på jobbet och berättade om sitt stora legointresse. Hon sitter alltså, utan barn (hon har inte ens några), och bygger de mest fantastiska legoskapelser man kan tänka sig! Hon beställer specialdelar och unika paket direkt från Lego. Vilken cool tjej!

  Sjalvklart vill jag ge henne denna kalender!

 • Louisa

  Ett litet minne:
  Far och son skulle ut och flyga för första gången och sonens pappa berättar i kön till säkerhetskontrollen vad den är till för. Han säger att det är för att man inte skall ta med sig farliga saker på flyget som tex bomber eller pistoler. Sonen börjar skruva på sig så smått och blir mer och mer nervös ju längre fram i kön de kommer.

  När de väl är deras tur utbrister han “Pappa, jag har ju en pistol i väskan!” Såväl säkerhetskontrollanter och fadern börjar febrilt leta igenom grabbens väska, utan att hitta något. “Vänta, säger sonen. Jag ska ta fram den!” Och så gräver han en stund och visar triumferande upp en liiiten liiiten lego-pistol! “Här är den! Måste jag lämna den?”

  Alla fick sig ett gott skratt och sonen fick behålla sin “pistol”! Naturligtvis är det grabben som ska ha kalendern om vi hade förmånen att vinna den!

  God Jul
  Mvh
  Louisa

 • Tove

  Sonen hade fått en legoborg i julklapp en stor riddarborg.Givetvis skulle pappan hjälpa till att bygga han tyckte det var lika kul som sonen.Tyckte det blev tyst efter några timmars prat och stoj.Och fick se två sovamde killar vid köksbordet och faktiskt en fin legoborg.Men tröttsamt var det.Har i dag ett barnbarn som vill ha kalendern. Mvh Tove Nybro

 • InaStina

  Min sjuåring var med oss på Legoland förra sommaren… en dröm som gick i uppfyllelse. Man skulle vara 8 för att få ta legokörkort men vi körde en nödlögn och han ställde sig i kön! Vi har härliga bilder på en grymt koncentrerad kille och körkortet fick han! Håller nu tummarna för en kalender eftersom han älskar Star Wars!

 • mia

  Mitt bästa legominne är när jag ock min killkompis var 7-8 år och vi satt i vardagsrummet och byggde lego. vi byggde bilar, båtar, hus, farkoster och mycket annat… finns ju hur mycket som helst att bygga. men när man byggt och byggt så brukar vissa delar sprida sig lite överallt och detta gör hur ont som helst att trampa på.. det fick min mamma erfara just denna dagen (och många andra dagar) och min mamma vart helt galen och skulle slänga “skiten” .. och som barn så skrattar man ju bara .. tyvär så har jag idag fått erfara detta själv av mina egna barn. så nu är det jag som är galen och mina barn skrattar. det är nog mitt bästa minne. Bara roligt =)

  Och den som ska få denna kalender är min son på 4 år. =)

 • linda S

  Det var en gång en jul
  då jag och mina syskon fick något riktigt kul,
  en legobana i rymden låg gömd i tomtens säck
  vi barn byggde allt i ett sträck
  Banan blev använd i många år
  nu den på mina föräldrars vind står,
  väntar på att barnbarnen rätt ålder når
  då kanske banan nytt liv får.
  Sönerna är fortfarande för små
  men att bygga Star Wars kan de förstå.
  Tänk att få bygga en legofigur om dagen,
  pojkarnas lycka skulle vara svårslagen!

 • Kim

  Mitt bästa legominne är oxå mitt värsta. Jag hade fått en stor låda med lego som min kusin haft och jag blev såklart överlycklig, jag minns att jag bara skrek rätt ut av lycka. Men av någon konstig anledning stoppade jag en legobit i munnen och svalde. Så det vart in på sjukan istället. Legobiten kom dock ut den naturliga vägen efter ett par några dagar som tur va. Blå va den med, det minns jag tydligt. Hahaha…

  Vinner jag får min äldsta son kalendern, han skulle precis som jag skrika av lycka. Förhoppningsvis är han dockinte lika dum som mamman sin och sväljer en bit.

 • Jennie

  Mitt bästa legominne är när min äldste son fick en klurig hemgjord Legojulkalender i present av min make. Det var en stor djungel-StarWars-bas och min make hade delat upp både beskrivningen och bitarna i 24 paket. Det går att skriva ut byggbeskrivningen på nätet.

  Jag var otroligt imponerad av både uppdelningen av beskrivningen men framförallt rätt antal bitar till rätt beskrivning i vart och ett av de 24 paketen.

  Kanske är det rentav maken som ska få Legojulkalendern i år?

 • Sara - Ensamstående mamma

  Jag skulle vilja vinna det här till min son som är helt legotokig, men tyvärr inte har en enda legobit här hemma, han skulle bli överlycklig.

  Mitt bästa (och enda?) legominne är när jag var liten och så fort min legotokiga storebror hade byggt något stort och mäktigt så var klåfingriga jag där och skulle förstöra. Syskonkärlek när den som är bäst, eller nåt sånt.. ;P

 • Mathilda Eriksson

  Mitt bästa legominne är från sommaren då jag var nästan fyra och familjen var på legoland,minns inte mycket men minns hur jag gång på gång övertalade mina bröder att åka stora legobåtar i någon liten damm!
  Vinner jag blir detta julkalendern på mitt jobb, där har jag 4 legotokiga elever om behöver mycket uppmuntran för att klara skolan!

 • Annika Nilsson

  Bästa legominnet är när jag satt och byggde lego med en kille som jag var barnvakt åt för många år sedan. När vi hade byggt ett litet tag så spände han ögonen i mig och sa med allvarligt röst. “Flickor ska inte kunna bygga med lego. Det är en pojk-grej.”!!!! Lite gulligt att han kallade mig flicka också….

  Nu är han för stor för legokalendern, så jag skulle ge kalendern till grannpojken istället!

  God jul!

 • Alexandra

  Jag var alltid dålig på LEGO. Byggde 4 väggar och ledsnade då jag inte visste vad jag skulle göra sedan. Min man byggde labyrinter och inget annat. Men min son (8 år) bygger och bygger. Han gör ritningar, filmer och funktioner.

  Det bästa minnet är då jag en dag kommer hem och han har byggt en automatiserad fabrik som bygger droider med ett löpande band med ben som matas fram innan en arm kommer och trycker ner överdelen på droiderna. Då blev jag helt chockat imponerad! Vilken son jag har!

  Julkalendern går helt klart till honom!

 • Carola L

  Vi bygger mycket LEGO här hemma och minsta dottern skulle bli överlycklig över denna kalender! Bästa LEGOminnet är dock alla rymdstationer jag och min kusin byggde när vi var små! Hela världar av LEGO!

 • Sanna Andersson

  Mitt bästa legominne är från en julafton när jag var 5-6 år. Jag och min lillebror var nog lite otåliga och då tyckte mamma vi skulle titta under sängen. Där låg en stor resväska – proppfull med lego. Det var första gången jag byggde lego och jag minns det som om det var igår trots att det gått många år sen dess.

  Vinner jag skulle jag ge kalendern till en av mina legotokiga, star wars tokiga söner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.