Skönhet

Cancerfonden och H&M

Jag läste en debattartikel i DN i morse som är skriven av Yvonne Brandberg, professor och biträdande vetenskaplig sekreterare i Cancerfondens forskningsnämnd och Stefan Bergh, generalsekreterare för Cancerfonden.

De menar att den solbrända modellen H&M använder sig av i sin reklamkampanj kommer öka pressandet på stranden i sommar.

”Att H&M väljer en extremt solbränd modell för att marknadsföra sina baddräkter är ingen slump. Stortavlorna visar att det just nu är vackert att vara riktigt brun. Unga vuxna är de som påverkas mest, och det är också de som solar mest. H&M ger nu de som strävar efter att bli så brunbrända som möjligt under sommaren grönt ljus för att fortsätta pressa på stranden.”

Trots alla varningar om faran om hudcancer (40 000 drabbas och 500 beräknas dö i år) så fortsätter folk sola som tokar och använda solarium. Visst tycker också jag att det är snyggt med solbränna men jag skulle aldrig offra mitt liv och riskera bli sjuk och rynkig i förtid för något jag kan få genom BUS eller spray tanning.

När jag dessutom fick höra från en av mina kunder att han fått malignt melanom så fick jag ännu en tankeställare. Otroligt läskigt!

Så mina vänner – ta det lugnt i solen och smörj in er med brun-utan-sol istället.

4 kommentarer

  • inner-outerbeauty.com

    Håller faktiskt med, märkligt av H&M att ha en så översolad modell, typ ingen ser ju ut så ens om man solar ganska mycket, och är det inte lite tröttsamt att H&M allt som oftast får kritik, av olika anledningar, för sina kampanjer? Antingen är det strategiskt mycket pr-smarta eller väldigt konstigt att göra om samma misstag igen och igen…

  • Anna

    ja, visst är det hemskt! Svenskar solar mest av alla och är så känsliga. Jag är helt för en fake tan med BUS och en himla massa SPF. KRAM!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.