Tips

Yves Saint Laurent – Den stora kärleken

Den 15 oktober har dokumentärfilmen (Yves Saint LaurentL’amour fou) om Yves Saint Laurent premiär i Sverige. Jag beundrar verkligen Yves och efter att ha sett utställningen i Paris samt läst boken The Beautiful Fall ska det bli spännande att se en film om hans liv och kärlek också.

I filmen berättar partnern Pierre Bergé om moderevolutionen, genialitetens baksidor och parets gemensamma kärlek till konsten.

När Yves Saint Laurent gick bort våren 2008 lämnade han sin livs- såväl som affärspartner Pierre Bergé i livet. Tillsammans hade de revolutionerat modevärlden – nu återstod en enastående konstsamling som en symbol över deras gemensamma konstnärliga strävan, vilken när den såldes refererades till som århundradets auktion.

Genom föremålen, som i sig själva berättar sina historier, och unikt intervjumaterial med Pierre Bergé, är Yves Saint Laurent – Den stora kärleken en intim skildring av kärleken och konsten som förde Yves Saint Laurent och hans partner samman, samtidigt som den avslöjar baksidorna som kommer med genialitet.

Bilderna kommer från NonStop Entertainment

2 kommentarer

  • åsa

    Schyssta brillor:) YSL borde ständigt ha Yves egna glasögonmodeller i sin kollektion. Vad jag vet har de inte haft någon modell som liknar den översta i alla fall de senaste 15 åren. Trevlig helg! / Åsa

    • MiaShopping

      Åsa: Ja, det borde de verkligen göra. Jag tipsade förresten en bloggkollega om ditt jobb idag. Vi får se om hon dyker upp hos dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.