Veckans butik

Veckans butik: Adisgladis

Veckans butik: Adisgladis

Adam från Adisgladis har svarat på mina frågor den här veckan.

pil Hur länge har butiken funnits och hur kommer det sig att du startade den?
Adisgladis är fortfarande något av en bäbis, förvisso en unik sådan, men alltjämt en bäbis. Butiken öppnade i Augusti 2008. Konceptet har jag haft i huvudet länge men det var inte förens utbudet kom ikapp som iden kunde förverkligas. Adisgladis handlar om att inspirera kunder att konsumera smartare samt att stödja de märken som är seriösa när det gäller hållbar utveckling. Ekologiska klädbutiker är förvisso inget nytt men ingen har haft kläder som jag och folk runt omkring mig uppskattat – ett återkommande problem med eko-kläder. Den som besöker Adisgladis inser rätt fort att den inte är som andra ”eko-butiker” – mossig alltså!

pil Hur bestämmer du vilka produkter och märken du ska köpa in?
– Att hitta lämpliga produkter till vårt genomgående ekologiska och miljömedvetna sortiment är ett riktigt hästjobb. Utbudet är fortfarande relativt dåligt bland starka varumärken så vi satsar mycket på nykomlingar och märken som är grundade på just hållbarhetstänket – typ Zion, Algapan, Encore, Arbor och nya svenska Kärleksgatan som är min nya favorit med sina fantastiska prints. En produkt måste fylla 3 kriterier kan man säga. Att de är tillverkade av ekologiska material och under sjyssta villkor är en bonus för kunden men livsviktigt för Adisgladis. Om ett plagg inte är stilsäkert och moderiktigt så spelar det inte roll hur ekologiskt det är – ingen jag känner vill gå runt och se ut som något som växer i skogen. Sedan ska det inte vara för jäkla dyrt! 50 spänn extra för en t-shirt som är ekologisk känns lagom och det är ungefär där det ligger.

pil Berätta om några spännande märken/produkter eller något annat kul som kommer hända på Adisgladis 2009.
– Till våren 2009 kommer vi ha jordens största utbud på ekologiska t-shirts. Vi höjer kraven på prints och köper bara in kläder fria från giftiga plaster – vattenbaserat ska det vara! Kort sagt så växer sortimentets bredd i alla kategorier från kläder och prylar till böcker.

pil Vilken är din favoritprodukt på Adisgladis just nu?
-Min absoluta favoritprodukt just nu är de färgglada och absolut toppensnygga flanellskjortorna från Encore. (100% ekologisk bomull givetvis) Passformen är perfekt, de kostar inte skjortan – 799:-, och i min rödrutiga Slugger känner jag mig verkligen som en ung, snygg skogshuggare. Sedan så diggar jag min Hymini (ett batteri som laddas upp av vind och solkraft eller via vev) som räddat mig ett flertal ggr då jag varit utan kräm i mobilen, kamera eller min MP3-spelare. Hyminin är faktiskt butikens absoluta bästsäljare alla kategorier – den finns bara på Adsigladis! Vi är först med rätt mycket!!!

pil Vad är det svåraste med att driva en butik på nätet?
– Det svåraste med en nätbutik som Adisgladis är ju att vi inte har någon kunskap om vad som funkar då vi är så nya och erbjuder så pass annorlunda och innovativa produkter. Med andra ord: Ibland köper man på sig ordentligt både när det gäller produkter och tjänster. Om man inte lär sig av sina misstag går man fort under. Att sälja saker utan att tjäna pengar kan alla göra. Att underhålla en webshop tar mycket tid, tror många bommar på den fronten. Bra service tar ännu längre tid, även om man har haft en dålig dag och typ sålt 1 strumpa så ska man paketera och gå med den till posten samma dag – det är bra service och så vi jobbar!

pil Tror du Adisgladis finns kvar om 10 år och tror du i så fall näthandeln har förändrats på något sätt?
– Absolut! Men då kommer du gå in en verklighetstrogen 3D-butik med hjälp av dina Xbox1080 och ett par flashiga 3D-glasögon. Väl därinne ser du dig själv som ett välklätt hologram som byter kläder via tankekraft. Nej – skämt åsido! Jag har ingen aning om hur det kommer se ut – bara att Adisgladis kommer ha förändrats med tiden och fortsätter sätta ribban högst av alla samt kanske finnas utanför internet.

pil Är det viktigt att man som nätbutik även har en blogg?
– Bara om bloggen är bra och uppdateras kontinuerligt. Det är nog viktigare att ha bra kontakt med bloggare än att ha en egen. Så mycket tråkiga bloggar därute som ligger och samlar damm.

pil Handlar du själv mycket på nätet, vad och var i så fall?
– Det blir mest musik och fotoprylar för min del när jag handlar på nätet och någon tågbiljett då och då. Har precis skaffat mig Spotify så musikköpandet är väl på väg ner tack vare den grymma tjänsten. Allt annat jag behöver finns ju på Adisgladis lagerhyllor.

Tack för att du tog dig tid att svara på mina frågor.

En kommentar

  • formal dresses xo

    This is one of the reasons why I keep going back to this webpage. This blog is a great deal of know-how and I cannot wait to commence utilizing them. I like how it is obvious that you took a bunch of time and effort in searching. I hate it when I read on posts that are 550 words long but are deficient in message. It’s like they just want to reel you in and they’re not really giving out something good. So cheers!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.