Veckans butik

Veckans butik: Bonnie & Clyde

Veckans butik: Bonnie & Clyde

Emma som driver butiken Bonnie & Clyde tillsammans med Lina har svarat på mina frågor den här veckan.

pil Hur länge har butiken funnits och hur kommer det sig att du startade den?
– Butiken har funnits i ganska exakt två år nu, webbshoppen ett par månader mindre. Vi saknade en butik i Göteborg som kunde erbjuda lite annorlunda kläder och assessorer som inte går att köpa i varje butik. Och i olika prisklasser. En butik med personlig service med personal som verkligen bryr sig och kan sina produkter. Plus att vi ville få in Fairtrade och ekologiskt som samtidigt var trendigt, visa att man inte behöver välja mellan snygga och trendiga plagg och bra/fairtrade/eko tänk. Man kan få bägge.

I webbshoppen vill vi även få en personlig touch, personlig service, personliga beskrivningar av plagg och varierande modeller, inte bara 16-åringar i storlek 34.

pil Hur bestämmer du vilka produkter och märken du ska köpa in?
– Framför allt så köper vi endast in produkter vi själva gillar och vill ha. Vi måste kunna stå för varje produkt vi säljer. Vi köper aldrig in något som vi egentligen inte tycker om men vi vet att det kommer sälja. Vi försöker hitta märken som inte är så vanliga, lite har det förändrats sedan vi öppnade för två år sedan dock. Då hade vi nästan enbart märken vi var själva om, sen har en del av dom märkena börjat säljas i andra butiker i stan men vi har ändå hållt fast vid dom. Försöker framförallt ha en skön mix i vår butik, ska alltid vara spännande att komma in till oss. Men det är alltid ett plus om ett märke är okänt för svensken och vi håller alltid ögonen öppna för nyheter.

pil Berätta om några spännande märken/produkter eller något annat kul som kommer hända på Bonnie & Clyde 2008/2009.
– Nytt för denna hösten är framför allt herrsidan som vi gjort stora förändring på. Scotch & Soda från Holland är nytt likaså svenska Red Collar Project. Nytt är även t-shirt märkena Rock Paper Scissor och Rock the dog som båda har till vuxen och barn väldligt coola plagg. Nya väskor kommer från Lou bags, fantastiska läder väskor till bra priser. Sen självklart massor av mindre märken som tittar in i butiken hela tiden.

Som vanligt kommer vi ha minst ett par stycken vip-kvällar för kunder. Det är alltid lika poppis med trevligt mingel, bra priser och lite ät och drickbart.

Vi letar också efter speciella produkter som vi i dag inte kan avslöja vad det är. Hittar vi dem kommer de att ligga under ett speciellt kategorinamn som garanterat kommer väcka uppmärksamhet.

pil Vilken är din favoritprodukt på Bonnie & Clyde just nu?
– Ohhh så svårt! Jag älskar hela scotch & soda kollektionen, och som alltid är jag beroende av Misericordias plagg. Annars är nog favoriten klänningen från Andersen & Lauth – artikelnummer lauth2, och alla coola t-shirts som snart kommer från Rock the dog.

pil Vad är det svåraste med att driva en butik på nätet?
– Det är tidskrävande att hinna uppdatera webbshoppen samtidigt som vi har vår fysiska butik. Kombinationen är nog det svåraste. Annars att nå ut till folk.

pil Tror du Bonnie & Clyde finns kvar om 10 år och tror du i så fall näthandeln har förändrats på något sätt?
– Ja det tror jag, i alla fall som fysisk butik. Tror att vi vid det laget finns i flera städer. Har faktiskt inget bra svar på hur näthandeln har förändrats då.

pil Är det viktigt att man som nätbutik även har en blogg?
– Det hjälper säkert men vi har det ju inte. Har tänkt på det men insett att vi inte har den tiden, inte i dagsläget i alla fall. Finns så många bloggar som är så bra ändå.

pil Handlar du själv mycket på nätet, vad och var i så fall?
– Jag har gjort, det enda tråkiga med att ha egen butik är ju faktiskt att det inte blir att man handlar så mycket i andra butieker längre. Men jag har handlat en del till min pojkvän på stayhard.se som jag tycker är kanon. Annars har det varit mest basplagg till sonen från typ ellos.

Tack för att du tog dig tid att svara på mina frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.