Veckans butik

Veckans butik: StellaKei.com

Veckans butik: StellaKei.com

Veckans butik har haft ett litet uppehåll men nu drar vi igång igen.

Henrik på StellaKei.com har svarat på mina frågor den här veckan.

pil Hur länge har butiken funnits och hur kommer det sig att du startade den?
– Allting började med ett stort intresse för mode och konst. Vi var tre vänner med olika erfarenheter men med liknande uppfattningar om mode och formgivning. Vi startade först livsstilmärket STELLA KEI (2004) där vi designade badkläder, underkläder och accessoarer till den svenska marknaden. Vi hade modevisningar och events. Vi samarbetade med en rad danska designers där vi designade kollektioner för ett internationellt varumärke. Vi gjorde även design och produktion åt andra svenska företag. Efter en hel del resor ute i Europa formades idén om en e-handelsplats för mode och jeans. Det fanns många spännande och kvalitativa varumärken ute i Europa som inga nätbutiker sålde i Sverige. Vi startade butiken StellaKei.com under hösten 2006 för att ändra på det. Det första varumärket som vi tog in var BZR by Bruuns Bazaar och sedan rullade det på med en mängd designers och varumärken. Vi fokuserade redan från starten på att förse våra kunder med de bästa produkterna och utmärkt service. Detta har lönat sig. Vi har idag ett stort antal återkommande besökare och nya kunder upptäcker ständigt vår sajt.

pil Hur bestämmer du vilka produkter och märken du ska köpa in?
– Vi fokuserar på jeans och plagg från varumärken med en extra edge. Det är produkten, kvaliten och passformen som vi fokuserar mest på. Vi hittar produkter som vi själva gillar. Sedan gäller det förstås att hänga med modet och trenderna. Vi satsar på produkter och varumärken med det lilla extra. Produkterna skall hålla länge och skall kunna bäras oavsett den rådande trenden. Design och kvalitet är ledorden. Våra inköp gör vi på modemässor, det är ockås där vi hittar nya spännande märken.

pil Berätta om några spännande märken/produkter eller något annat kul som kommer hända på StellaKei 2008/2009.
– Spännande nyheter 2008/2009 är dels att vi kommer att öka sortimentet på överdelar, klänningar, toppar och tröjor som kompliment till jeans och sedan väntar en internationell lansering.

pil Vilken är din favoritprodukt på StellaKei just nu?
– Några av guldkornen från höst kollektionerna är Zoe & Cult jeansen från Fornarina. Bootcut och Flare modeller från Pepe Jeans. Dr. Denim och Denimbirds har också några riktigt bra jeansmodeller.

pil Vad är det svåraste med att driva en butik på nätet?
– Utmaningen ligger i att få in besökare och potentiella kunder till butiken.

pil Tror du StellaKei finns kvar om 10 år och tror du i så fall näthandeln har förändrats på något sätt?
– Om 10 år är StellaKei.com ett självklart val för modemedvetna personer i Europa som värdesätter kvalitet och en personlig stil. Om 10 år kommer det definitivt finnas en välutvecklad e-handel för kläder och andra produkter. Interaktiveten och utbudet kommer att öka enormt på sajterna. Antalet stora aktörer kommer också att öka då det finns massor av lönsamhet och synergier inom e-handel att ta till vara på genom uppköp.

pil Är det viktigt att man som nätbutik även har en blogg?
– Nej, jag tror inte det är avgörande då det finns många andra sätt att sköta kommunikation med kunderna på.

pil Handlar du själv mycket på nätet, vad och var i så fall?
– Jag handlar massor på nätet. De senaste jag köpte var några böcker inför semestern. Fördelarna med e-handel är många. Framför allt är det bekvämt och det sparar mig massor av tid.

Tack Henrik för att ni tog er tid att svara på mina frågor.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.