Mode

Var hittar jag en balklänning?

Var hittar jag en balklänning?
Bilderna kommer från Style.com

Jag fick ett mail från Veronica som snart ska gå på skolbal. Hon frågade om jag kunde tipsa om cocktail-klänning/balklänning/aftonklänning som inte är för “över-amerikaniserade”- och/eller trashiga.

Det var många år sedan jag gick på bal och då var det prinsessbakelse-looken som gällde. Puffärmar, spets, volym och pastellfärger. Jag gick mot strömmen och hade en väldigt enkel klänning (som jag hyrde) i bronsfärg. Ingen spets, inga krusiduller. Jag skulle kan tänka mig att ha den klänningen igen (ska lägga upp ett foto inom kort).

Nu vet jag inte alls hur dagens “balmode” ser ut men om jag hade fått välja så skulle det vara något väldigt enkelt och elegant. Jag skulle satsa på en snygg håruppsättning och udda accessoarer.

Låt dig inspireras av couture-visningarna, klänningarna och håruppsättningarna är underbara och vissa detaljer kan man säkert kopiera. Vercace har underbara klänningar och på Chanels visning hittar du eleganta håruppsättningar.

Tipsen jag gav till Veronica var:
pil Kolla in butiken YesStyle.com, de har en hel del annorlunda och snygga klänningar.
pil Att läsa inlägget jag skrev om att måttbeställa klänningar från Kina.
pil ASOS har en hel del billiga klänningar som går att använda som cocktailklänningar.
pil Amerikanska sajter som CB’s Limited, Loralie.
pil Att hyra en klänning kostar ungefär 1000 kr (sen tillkommer det antagligen försäkring mm).
pil Bröllopsguiden har en bra lista på butiker i olika städer i Sverige där man kan hyra eller köpa klänning.

Har du några tips till Veronica?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.