Veckans butik

Frågor till veckans butik: ECCENTRIC

Frågor till veckans butik: ECCENTRIC

Min vän MariaECCENTRIC har svarat på mina frågor den här veckan.

pil Hur länge har butiken funnits och hur kommer det sig att du startade den?
– Vi har funnits i lite över ett år. Vi smygstartade till Alla hjärtans förra året. Vi ville göra det enklare att hitta den där perfekta presenten som är skön, speciell och unik, genom att samla en massa sådana presenter på ett och samma ställe.

pil Hur bestämmer du vilka produkter och märken du ska köpa in?
– Vi trendspanar och försöker tänka långsiktigt, vad är gångbart om ett halvår, vilka kommande stora högtider är på ingång. Vi vill lyfta fram oetablerade designers och ge dem ett bra forum att testa av marknaden.

pil Berätta om några spännande märken/produkter eller något annat kul som kommer hända på ECCENTRIC 2008.
– Vi kommer att få in en del smycken både från designers vi har idag i butiken och en del nytt! Vi har även några riktigt läckra designer-koppar på väg in från en relativt oetablerad designer, underkläder och nattlinnen. Vi kommer även att göra lite tekniska förbättringar i butiken för att lyfta fram våra designers och varumärken på ett tydligare sätt. Bara att hålla utkik i butiken och i bloggen eller registrera sig hos oss för att ta del av nyhetsbrev med erbjudanden, nyheter och tips.

pil Vilken är din favoritprodukt på ECCENTRIC just nu?
– Jag har fler favoritprodukter på ECCENTRIC i lite olika kategorier: Jag är en riktig ljus-junkie och kan inte få för mycket av dem. Claus Portos doftljus är något extra! De har supersnygga förpackningar och doftar super! Duranceprodukterna är toppen, de ligger lite i mittenskiktet av skönhetsprodukter, de är inte superbilliga, men inte heller för dyra! Herrlinjen är en hit för den som vill hitta nått nytt å fräscht till pojkvännen som funkar fint till vardags. De är verkligen toppen! Sen är jag överförtjust i Philippa Greens armband! De är döläckra! En personlig favorit bland konstnärerna är Henrik Haukeland, tycker att hans grafiska blad rockar! 🙂

pil Vad är det svåraste med att driva en butik på nätet?
– Kommunikationen med kunderna är ju inte densamma som i en fysisk butik, det är viktigt att vara tydlig i sin kommunikation. Det är hårt slit att jobba upp en kundbas från noll.

Antalet timmar på dygnet är också det svåraste för oss. Vi alla som driver företaget har flera andra åtaganden och har mycket i våra liv, samtidigt som vi brinner för ECCENTRIC – The way of giving! Det är vår lilla baby som vi ser växa upp! Vi kollar efter en superdrivande person som är duktig på marknadsföring, branding och sälj, då tiden är vår största fiende just nu och vi behöver avlastning!

pil Tror du ECCENTRIC finns kvar om 10 år och tror du i så fall näthandeln har förändrats på något sätt?
– Förhoppningen är att vi finns kvar och att vårt koncept har utvecklats ytterligare. Vi skulle gärna se oss med ett shop-in-shop-koncept och att kunna främja oetablerade designers och lyfta fram begränsade upplagor ännu mer.

Då näthandeln blir mer och mer vanligt kommer det att ställa högre krav på säkerhet framöver. Processen att handla på nätet tror vi också kommer att bli mer och mer automatiserad, vilket betyder att den “mänskliga” kontakten minskar. Det kommer kännas mer och mer opersonligt i mötet mellan webbutik och kund och det kommer därför vara viktigt att man bejakar detta.

pil Är det viktigt att man som nätbutik även har en blogg?
– För oss är det ett bra forum att berätta om nyheter och tipsa om presenter, den är inte så personlig som den borde vara egentligen för att kallas blogg. En blogg ska uppdateras kontinuerligt, tycker jag. Det gäller att man inte försummar den och låter det gå för lång tid mellan inläggen.

pil Handlar du själv mycket på nätet, vad och var i så fall?
– Jag handlar allt från skor, kläder, möbler och skönhetsprodukter. Skor brukar faktiskt gå bra, men nu senast blev det en miss. Kanske något för mig att lägga upp i MiaShoppings nya www.bloppisar.se?

Tack Maria för att du tog dig tid att svara på mina frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.