Veckans butik

Frågor till veckans butik: Free Fashion

Frågor till veckans butik: Free Fashion

PiaFree Fashion är den nionde personen att svara på frågorna i MiaShoppings kategori “Veckans butik”.

pil Hur länge har butiken funnits och hur kommer det sig att du startade den?
– Butiken öppnade strax innan årskiftet. Butiken är resultatet av en idé om att bilda en agentur för att ta in märken som inte fanns i Sverige, men istället så blev det en butik. Namnet Free Fashion kommer från en slogan, “Befria modet – från allt som kan få det här med kläder att kännas kravfullt, tungt och tråkigt istället för roligt”.

pil Hur bestämmer du vilka produkter och märken du ska köpa in?
– Vi vill att våra kunder ska tänka själva istället för att hoppa på varje enskild trend, och att de ska kunna köpa plagg som passar just deras kroppstyp och fungerar över flera säsonger. Sen är det ju trots det kul att klä sig individuellt och att ha ett plagg som kanske inte alla andra har! Dessa kriterier är viktiga när vi väljer vilka märken vi ska ta in.

pil Berätta om några spännande märken/produkter eller något annat kul som kommer hända på Free Fashion 2008.
– Alla våra märken och produkter är spännande och kul! Snart kommer det in lite mer vårnytt från best behavior, så nu hoppas vi att våren och värmen kommer på riktigt snart. Vi ska också ta lite nya bilder på vårkollektionerna med vår husmodell Bodil, och det ska bli jättekul.

pil Vilken är din favoritprodukt på Free Fashion just nu?
– De vida jeansen från [deener] som kommer ut i butiken så fort vi plåtat dom på vår långbenta jeansmodell Martina.

pil Vad är det svåraste med att driva en butik på nätet?
– Direktkommunikationen med kunderna ansikte mot ansikte blir ju inte på samma sätt på nätet som i en fysisk butik.

pil Tror du Free Fashion finns kvar om 10 år och tror du i så fall näthandeln har förändrats på något sätt?
– Näthandeln ökar ju hela tiden, jag tror att bra rutiner för leveranser och returer, tydlig information och snabb mailkontakt vid frågor och säkra betalningar är faktorer som gör att fler och fler kommer att upptäcka hur smidigt det är att näthandla. Jag hoppas Free Fashion finns om tio år, kanske är vi också agenter för några varumärken då.

pil Är det viktigt att man som nätbutik även har en blogg?
– Det är iallafall roligt! Och ett smidigt sätt att informera om det som händer i butiken och i branschen och få kontakt med kunder och andra bloggare. Och att kunna ventilera åsikter och debattera stort och smått. Det blir ju lätt personligt och jag tror att om man har en företagsblogg ska man hålla sig till ämnet och inte sväva ut för mycket kring vardagligheter.

pil Handlar du själv mycket på nätet, vad och var i så fall?
– Jaaa, det är ju så fantastiskt bekvämt att kunna sitta i lugn och ro och shoppa vid datorn i myskläder med en kopp té. Brukar handla allt från hudvård på Lookfantastic, böcker på AdLibris, musik och film på Ginza och CDON till kläder lite varstans. För att inte tala om hur bekvämt det är att t.ex. handla julklappar utan att behöva trängas! Näthandel äger!

Tack Pia för att du tog dig tid att svara på mina frågor.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.