Veckans butik

Frågor till veckans butik: Brandos.se

Frågor till veckans butik: Brandos.se

Karl-JohanBrandos.se är den sjunde personen att svara på frågorna i MiaShoppings kategori “Veckans butik”.

pil Hur länge har butiken funnits och hur kommer det sig att du startade den?
– Brandos.se öppnade i slutet av 2006 med målsättningen att erbjuda ett enormt utbud av olika varumärkesskor. När de stora skokedjorna breder ut sig blir utbudet allt mer likriktat. Vår erfarenhet är att kunderna hellre vill ha mer unika och annorlunda skor.

pil Hur bestämmer du vilka produkter och märken du ska köpa in?
– Brandos inköpare åker runt på de stora skomässorna i Europa och snappar upp vad som finns på marknaden samt vrider och vänder på en otrolig massa skor innan vi köper in. Självklart försöker vi också hålla oss uppdaterade med de senaste modetrenderna genom media, modevisningar, etc.

pil Berätta om några spännande märken/produkter eller något annat kul som kommer hända på Brandos.se 2008.
– Det kommer att hända mycket redan under våren 2008. På sneakersidan tillkommer nu framförallt Puma med ett starkt vårsortiment. Andra nya märken som kommer i vår är Ambre Babzoe, A Pair, Ben Sherman, Energi, Havaianas, Rocket Dog, Mexx och många fler. Totalt kommer vi att passera 100 varumärken med god marginal.

pil Vilken är din favoritprodukt på Brandos.se just nu?
– Svårt… men på herrsidan skulle jag ta kängan Clark från Refined by Bobbie Burns eller en personlig favorit som är Union Desert från Schmoove. På damsidan är Uggs fårskinnssandaler en kul detalj, liksom Fly Londons tidiga vårmodeller. De riktigt stora nyheterna kommer under februari/mars.

pil Vad är det svåraste med att driva en butik på nätet?
– Det svåraste är att det faktiskt är mycket svårare än man kanske tror. Många småsaker måste fungera hela tiden och ständigt utvecklas. På det stora hela är det förstås fantastiskt kul och vi är tacksamma mot alla kunder som valt att prova och sen ofta återkomma till oss.

pil Tror du Brandos.se finns kvar om 10 år och tror du i så fall näthandeln har förändrats på något sätt?
– Absolut, Brandos finns kvar om 10 år och erbjuder då ett betydligt större sortiment än idag. Näthandeln kommer troligen att fungera ungefär som idag, den stora skillnaden är snarare att den spridits sig och blivit mer vanlig.

pil Är det viktigt att man som nätbutik även har en blogg?
– Det är förstås ingen nackdel, men det kräver att man uppdaterar den varje dag och lyckas göra den till en naturlig förlängning av nätbutiken. Intresserade bloggare får höra av sig 🙂

pil Handlar du själv mycket på nätet, vad och var i så fall?
– Vi gillar förstås att näthandla, men vi handlar nog mest av oss själva för att se hur våra kunder upplever allting.

Tack Karl-Johan för att du tog dig tid att svara på mina frågor.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.