Veckans butik

Veckans butik: DesignSverige

Veckans butik: DesignSverige

AnnikaDesignSverige var snäll och ställde upp och svarade på mina frågor den här veckan.

pil Hur länge har butiken funnits och hur kommer det sig att du/ni startade den?
– Jag öppnade butiken efter att jag kommit hem från studier i USA, våren 2006 slog jag därmed upp portarna till nätbutiken DesignSverige.com. Den främsta anledningen, förutom min stora passion för mode, är att jag saknade en plats där man kunde finna enbart svensk design. När jag studerade i USA ville jag gärna kolla upp det senaste inom svenskt mode, men fann ingen bra plats för det. Redan då började tankarna på en butik och nätsida för inspiration inom svenskt mode, och när jag kom hem blev detta realitet.

pil Hur bestämmer du vilka produkter och märken du ska köpa in?
– Jag hade redan från början en tydlig idé om vilka designers jag ville ha i butiken. Unika plagg från unika designer. Enligt mig är mode som bäst när man vet att inte plaggen är massproducerade.

pil Berätta om några spännande märken/produkter eller något annat kul som kommer hända på DesignSverige 2008.
– Det blir mycket kul som händer under 2008 för DesignSverige! Vi oerhört stolta att få Rodebjer, Ulrika Sandström och Bea Szenfeld till butiken med underbara vår och sommarkollektioner. För mig personligen blir det ett mycket spännande år. Jag flyttar till Los Angeles nu i februari. Butiken drivs som vanligt från Sverige med hjälp av mina medarbetare, men jag kommer också att arbeta med Designsverige i USA samtidigt som jag har ett nytt projekt på gång.

pil Vilken är din favoritprodukt på DesignSverige just nu?
– Det måste vara “tulpankjolen” från Fräulein von Hast. Den är så fantastiskt underbar! Jag kan helt enkelt inte sluta sukta efter den.

pil Vad är det svåraste med att driva en butik på nätet?
– Det svåraste är att ha koll på allting, allt från redovisning, senaste trenderna, att ta sig tid att göra både dagligt arbete och hinna med att planera för framtiden. Det svåra är också att säga stopp. Nätbutik innebär mycket frihet med arbetstiderna och hur man kan lägga upp sitt arbete hur man själv vill, men samtidigt är det heller aldrig stängt. Detta innebär att man har svårt att lägga ifrån sig arbetet och lära sig att lägga undan arbetet ibland.

pil Tror du DesignSverige finns kvar om 10 år och tror du i så fall näthandeln har förändrats på något sätt?
– Näthandeln kommer troligen att tas på större allvar. Många öppnar nätbutiker när de redan har fysiska butiker, utan att vara medvetna om att den måste uppdateras. Jag tror att det kommer att krävas mer kapital och större investeringar i framtiden, större konkurrens och medvetna kunder bidrar till det. DesignSverige finns absolut kvar! Kollar man på hur många duktiga designers som Sverige producerar så ser framtiden onekligen ljus ut!

pil Är det viktigt att man som nätbutik även har en blogg?
– Nej, viktigt tycker jag inte att det är. Dock är de många som startar en blogg för att alla andra har det. Många glömmer att den måste uppdateras ofta och faktiskt komplettera butiken. I de flesta fall skriver de som driver butiken mer om personliga saker, vilket blir oprofessionellt.

pil Handlar du själv mycket på nätet, vad och var i så fall?
– Ja! Jag drar mig för att gå runt i vanliga butiker. Jag älskar att sitta på nätet och hitta guldkornen bland både svenska och internationella designers. Favoritbutikerna är netaporter.com, bluebee.com och shopbop.com. Jag älskar klänningar så av någon anledning är det alltid det som hamnar i varukorgen när jag nätshoppar!

Tack Annika för att du tog dig tid att svara på mina frågor.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.