Modeaktiviteter

+46 och sammanfattning

Så var det dags att skriva den sista rapporteringen från modeveckan, jag ska runda av och visa på några märken som jag vill lyfta fram.

 4611.jpg

När jag vid +46 buildning på Kungsholmen hittade jag några märken och kreationer som jag blev mycket förtjust i och som jag gärna skulle vilja belysa lite extra. Första klänningen kommer från Zetterberg collection och är helt underbar. De hade hur mycket fint som helst i sin monter, fina klänningar, vackra blusar med mera och i dova härliga färger. Det går även att köpa brudklänningar från detta märke. Tröjan brevid kommer från tyska Potipoti, den skulle jag gärna ha till ett par svarta tighta byxor. Härlig färgklick i höstmörkret. Den snygga kappan kommer från Bea Szenfeld, klassiska trenchcoaten lever vidare. De tre sista plaggen kommer från underbara Alice & Sens, ett kreativt och ansvarstagande märke med inspiration och tillverkning i Sanghai. Alla kläder görs i ekologiska tyger med en produktion som noga övervakas. På klänningen i mitten är det Shanghais skyline och den är gjord i kashmir. Underbara tjejer var det i montern med och jag kommer att ha ögonen på detta märke och sjalen finns i butik redan nu och den är jag mycket sugen på.

462.jpg

Ett annat märke som jag fastnade väldigt mycket för är Stylein, det är inte ett okänt märke och jag rapporterade från deras visning också. Men kläderna för hösten/vintern 2008 föll mig i smaken och jag vill visa upp några härliga smakprover som inte kom med i visningskollaget tidigare i veckan.  På bilden finns ett par leggings som är tunna som strumpbyxor, blir grymt snygga som de är eller med ett par färgstarka strumpbyxor under. Sen är det en svart tröja med vitt snyggt tryck och en hängsleklänning i skinn.

I höst/vinter 2008 är det grått både ljuts och mörkt, lila, mörkblått, grönt, vitt och klassiska svarta som dominerar. Material som bomull, ylle, någon form av stretchtyg, skinn, siden och kashmir är det som de flesta kläder var gjorda i som jag såg i alla fall. Men jag tänker inte benämna det som måsten eller det som gäller. Jag tycker inte att mode har med trender och måsten att göra, mode är lustfyllt och till för att inspirera till den egna stilen. Klänningen lever kvar och tack gode gud för det jag älskar klänningar, dressat i form av kostymbyxor och kavaj, både loose och tight silhuett samt svårigheter att hitta en snygg svart yllekappa kommer vi verkligen inte att ha för det finns det gott om hos nästan alla de designers jag såg.

Topp tre favoritvisningar blir: Camilla Norrback, Stylein och Sunday Sun. Tusen tack Mia för förtroendet och möjligheten att se så många visningar och rapportera om dem här. Tack alla läsare för den fina responsen.  Det här är Johanna från stockholms modevecka för Miashopping. På återhörande.

0 kommentarer

  • Rosanna

    Johanna! Du har verkligen gjort ett fantastiskt jobb. Kan inte förstå hur du pallat med detta samtisigt som det varit så mycket i plugget. Jättekul att läsa och att få följa med dig på dina gästliga äventyr!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.