Veckans butik

Frågor till veckans butik: Accessora

Frågor till veckans butik: Accessora

Här kommer en ny kategori i MiaShoppings blogg – Veckans butik. Varje vecka får en butik svara på mina kluriga frågor 🙂

Först ut är Annika på Accessora.

pil Första gången jag skrev om Accessora i min blogg var i september 2005, hur länge har butiken funnits och hur kommer det sig att du startade den?
– Företaget startades våren 2005 och webbshoppen Accessora.se lanserades i augusti samma år. MiaShopping var alltså bland de första som skrev om Accessora! Vi, jag och den andre delägaren i Accessora, tyckte det saknades en bra webbshop som erbjöd snygga accessoarer och skönhetsprodukter från annorlunda märken, därför startade vi Accessora.

pil Hur bestämmer du vilka produkter och märken du ska köpa in?
– Jag lägger mycket tid på att välja ut vilka märken som passar in i Accessoras sortiment. Produkterna ska uppfylla många, i förväg uppställda krav, för att jag ska tycka de platsar i sortimentet.

pil Berätta om några spännande märken/produkter eller något annat kul som kommer hända på Accessora 2008.
– Accessora kommer fortsätta utvecklas och förbättras under 2008. Vi kommer flytta till större lokaler och satsa mer på att bjuda in våra kunder till kundkvällar av olika slag, mingel, shopping med rabatt, sminkkvällar och andra events. Vår lilla butik på Kungsholmen börjar bli på tok för liten. När vi bjöd in till boksignering av Kicki Normans debutroman Väninnorna & Kung Carl i höstas var det verkligen fullt hus.

pil Vilken är din favoritprodukt på Accessora just nu?
Yu-bes läppbalsam för mina torra vinterläppar, den är fantastisk!

pil Vad är det svåraste med att driva en butik på nätet?
– Att förhandla sig till bra avtal med stora aktörer, som till exempel posten. Att ha bra avtal med sina samarbetspartners är otroligt viktigt. Att posten ännu inte kan erbjuda mindre distanshandelsföretag något vettigt användbart alternativ för att skicka paket är minst sagt pinsamt för dem. Vi vill erbjuda våra kunder bra villkor vad gäller frakt och fraktpriser. I dagsläget kostar ett genomsnittligt paket oss 60-100 kr att skicka. Kunden betalar 39 kr för frakten vid beställning under 600 kr och vid beställning över 600 kr bjuder vi på hela fraktkostnaden. Vi subventionerar alltså en väldigt stor del av fraktkostnaden, den kostnadsposten är enorm för en näthandel. Om jag hade tid över så skulle jag samla ihop många nätbutiker för att tillsammans gå ihop och kontakta posten för att ta tag i detta – tyvärr är dock tid en bristvara.

pil Tror du Accessora finns kvar om 10 år och tror du i så fall näthandeln har förändrats på något sätt?
– Näthandeln kommer bli mer interaktiv och användarvänlig och det kommer vara en självklarhet att handla på nätet. Accessora kommer absolut finnas kvar!

pil Är det viktigt att man som nätbutik även har en blogg?
– Viktigt kan jag inte påstå att jag tycker det är, men det är en fördel att visa kunderna vem som driver företaget och ge dem en inblick i vad som händer. Det är så tråkigt när man besöker vissa shoppingsiter och inte får någon information what so ever om vem som ligger bakom. Den respons jag fått på Accessoras blogg har enbart varit positiv. Att blogga är dock, som du säkerligen vet, ganska tidskrävande och som butiksägare bör man nog beakta det innan man drar igång en blogg. När jag surfar runt bland nätbutiker ser man ibland bloggar som inte är uppdaterade på flera månader, det är lite pinsamt tycker jag. Varför startar man då en företagsblogg?

pil Handlar du själv mycket på nätet, vad och var i så fall?
– Oh ja, jag är en nätshoppingfantast. Jag har handlat en del på asos, men måste erkänna att jag aldrig blivit riktigt nöjd. H&M är en favorit för att shoppa basplagg och jag gillar att ”fönstershoppa” och inspireras på Shopbop och net-a-porter. Svenska Zoovillage är också bra tycker jag, även fast jag inte handlar så mycket street fashion.

Tack Annika för att du tog dig tid att svara på mina frågor.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.