Mode

Måttbeställa klänning från Kina

Måttbeställa klänning från Kina

Det är långt från student, bal eller bröllopstider men jag vill ändå tipsa om butiken 1KOO. Här kan man måttbeställa klänningar från Kina. Min kompis på bilden ovan blev väldigt nöjd med sin klänning och betalade endast 802 kr.

Så här går det till:
pil Du gör din beställning på hemsidan.
pil Du får ett mail om att de tagit emot din beställning och du får fylla i ett excel-dokument med dina mått i tum och skickat tillbaka.
pil Det tar mellan 20-25 dagar att sy klänningen.
pil Leveransen sker med DHL.

Här är en länk direkt till den fina klänningen min kompis sydde upp till ett bröllop.

9 kommentarer

 • Emma

  Förlåt för att jag är en “tråkmåns”, jag gillar verkligen din blogg annars men sådana här inlägg gör mig lite mörkrädd. Varför tror ni att de här plaggen är så billiga?? Tänk på vem det är som producerar era varor för sjutton! Visst, H&M, Lindex osv är väl inte Guds bästa barn heller men där finns det ändå striktare regler och en större granskning. När man beställer direkt från Kina så kan det vara precis hur dåligt som helst eftersom ingen kontrollerar. 800kr för en klänning är ett grymt överpris med tanke på det fåtal kronor som en arbetare har fått för att göra den men de måste sätta någorlunda höga priser för att kunderna i väst inte ska bli allt för misstänksamma. Och mellanhanden klagar nog inte över det.. Jag var själv i Kina för ett år sedan och såg vilka det är som gör våga älskade plagg och tro mig, det var värre än man kan tänka sig! (Bara att siten säljer handarbete från Tibet borde ju få varningsklockorna att ringa högt!)

  Tänk efter en smula. Vad kostar ert goda samvete?

  Ps.
  GRATTIS till den lilla prinsessan!

 • MiaShopping

  Emma: Bra! Jag gillar när någon skriver något annat än “fint”. Håller såklart med men tänkte tyvärr inte så långt när jag skriv inlägget.
  Elle Nelle: Alltid
  Fröken Isakson: Tack!

 • E

  Meh, fan vilka odrägliga kommentarer.

  Jag undrar mest om sidorna du länkar till är säkra, har nämligen bal som kommer upp snart ? =)

 • Lotta

  Hej!

  Jag har beställt min brudklänning och två festklänningar från millybridal.com
  och är jättenöjd. De är inte riktigt lika billiga som 1koo men jag hörde mer positiva kommentarer om tyger och hantverk och de säger oxå ifrån om snabba leveranser ifall det är för mycket att göra. Jag frågade faktiskt hur det är med arbetsförhållandena och fick faktiskt svar från min kinesiska kontakt i fabriken att “ja vi vet att det kan vara dåligt i Kina men vi har det OK, dock inte enligt er standard” och självklart kan jag inte kontrollera detta men att åtminstone få ett svar är bra för mig. Jag diskuterade frågan med mina kinesiska kollegor vid universitetet och de säger att självklart ska man handla, det är ju mycket bättre att handla direkt från Kina då man kan hoppas att åtminstone inga svenska mellanhänder tjänar massor på att några stackare sliter för svältlön. Mina kinesiska kollegor menar också på att det är inte som i Sverige och det vi tycker är konstigt här kan vara bra där, tex att bo i fabriken, det är svårt att hitta bostäder i Kina och fabrikerna erbjuder ofta detta som en bonus, vilket är sovsalar med 6-18 personer i våningsängar, och det är samma standard som universitetsstudenterna betalar för att få. De menar oxå att västvärlden bara visar det som är dåligt i Kina, kineserna själva blir förfasade över vad som skickas ut för bild av deras land och menar att den stora massan av människorna där arbetar för lön som de klarar sig på och bor OK, tar hand om sina barn och låter dem gå i skolan. Just a comment!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.