Modeaktiviteter

Stockholms modevecka för alla

Stockholms modevecka för alla

pil Ungdesign
Ungdesign är ett projekt som ger barn i åldrarna 6-12 år möjlighet att utrycka sig inom mode och konstform. Slutresultatet är en kollektion som baseras på modeteckningar som barn har ritat, och utifrån barnens fantasier har 15 stycken plagg skapats. Starka färger, godis och ”bisarra” former är grunden. Slutresultatet visas i vuxen modell, en modevisning i samarbete med Kulturhuset. Initiativtagare är Fredrik Samuelsson som studerar herrmode vid Saint Martins College of Art & Design i London.

Var/när: Modevisning söndag 12/8, Kulturhuset, våning 5, StockholmsTerrassen Tillhörande utställning öppen för allmänheten 14/8–9/9, våning 4.

Läs mer:www.ungdesign.com

pil Fashionplay
Fashionplay är urpsrungligen en hemsida som startades i december 2006 av Therese Dahlqvist (Kungl. Konsthögskolan) och Helena Hertov (Konstfack). På sidan får inbjudna designers, forskare och konstnärer ett eget utrymme där de kan beskriva sitt arbete kring mode, i bild och text. Under modeveckan arrangeras en utställning där sex nya projekt kommer att presenteras. Therese Dahlqvist visar ”Urbanfem”, där kollektioner skapas genom workshops som undersöker hur mode används för att utforska identitet och tillhörighet. Helena Hertov visar filmen ”Feeders”, där modevärlden flyttar in i ett ”House of pigs”.

Var/när: Birger Jarlsgatan 37. Öppet för allmänheten 14–19/8 (14/8 kl. 15–20, 15–18/8 kl. 13–18 och 19/8 kl. 13–16).
Läs mer:www.fashionplay.org

pil Utställning av illustrationer hos ÖÖS
Linda Bodén visar sitt examensprojekt från Beckmans Designhögskola, “Personer, saker, minnen, drömmar”.

Var/när: Svartensgatan 12. Utställningen har premiär måndagen den 13 augusti mellan 17-20. Bilderna hänger kvar i butiken till den 24 augusti.
Läs mer: www.oos.se

pil Rookies & Players gånger tio
Svenska Moderådets projekt Rookies firar tio-gångs-jubileum och gör tillsammans med Nordic Light Hotel en installation med tio utvalda unga formgivare. Bland dem finns duktiga och omskrivna modeskapare som Bea Szenfeld, Pudel och Tönt.

Var/när: Jubileumsutställningen håller öppet för allmänheten 18–28/8 i lobbyn på Nordic Light Hotel, Vasaplan 1.
Läs mer: www.rookies.nu

pil Övrigt
-Tidningen Bon lägger ut alla visningar på sin hemsida.
-Utanför Berns i Berzelii park finns bildskärmar som visar catwalkshower.
-Många modebloggare kommer vara på plats och rapportera.

Den här sidan kommer uppdateras så fort jag får reda på mer som är öppet för allmänheten.

3 kommentarer

  • [udps]

    Ungdesign.se kallad [udps] är designtorget på nätet, en kreativ community för ny design, din marknadsplats för design! Här kan du som kreatör i alla åldrar gratis visa upp dig och dina saker och få dem bedömda på galleriet, eller sälja dem på designtorget (här på Ungdesign.se). Din sida kan du använda som en egen hemsida/CV. På [udps] kan du enkelt kommunicera och komma i kontakt med andra kreatörer, samt få information om jobb/utbildning och händelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.