Butiksguiden

Uppdaterat med fler butiker i Umeå

Umeå
Foton från Royal Hotel Umeå, Patrick Trägårdh & butiken Flott

Tack vare min vän och bloggläsare Åsa från Vindeln så har min butikslista för Umeå bättras på:

pil Flott
Flott-loggan är blågul och det lever man upp till i sortimentet: Acne, Whyred, Dr. Denim, Cheap Monday, Velour, Nudie Jeans, Pour, Resteröds och Julian red är design du hittar här. Självklart säljer Flott även en del utländska märken, allt handplockat av butiksägarna. Flott riktar sig främst till killar men har bra utbud även för tjejer. Dessutom erbjuder man sig att ta hem i princip vad som helst ur saluförda märkens kollektion. Personalen är hur rolig och trevlig som helst samt syr upp för långa jeans på några minuter, proffsigt och gratis.

pil Carizma
Carizma valdes till årets butik i Sverige 2005 och butiken håller stilen. En välklädd och damig sådan. Här hittar varje businesswoman mer dressade märken som Day Birger et Mikkelsen, Bruunsbazaar, Filippa K, Turnover och Tiger med flera, samt smycken från Dyrberg/Kern, Tosca Blu-väskor och de underbara Voluspaljusen. Även den som inte dagligdags klär sig ”carizma” hittar säkert den perfekta ”bjuden-på-bröllop-klänningen” , partytoppen eller drömkappan i Carizmas sortiment. Väldigt söt och trevlig personal.

pil Dixi
Massor av jeans och kläder i mängder runt väggar och tak samt på bord och i ställ från bland andra Miss Sixty, Levis, Diesel, Koppartrans, Bondelid, FilippaK och Odd Molly. Mycket duktig personal om du behöver stöd och råd vid jeansköp.

pil Company
Company erbjuder ett mycket brett sortiment för alla åldrar – ömfotade hittar bland annat Gabor, Rieker och Rohde, den sportiga shoppar Rockport och Timberland medan trendkänsliga botaniserar bland märken som Ash, Fly London, Bronx, Vagabond, Tiger Lacoste, Hush Puppies, Face, Roots och sanslöst sköna Picolinos.

pil Mood
Säljer kläder, skor och accessoarer från bland annat Seven, D&G, Replay, Tiger, Fred Perry, Ben Sherman, Hugo Boss för både killar och tjejer. Mood satsar även på nya, mer okända designers samt tar bara hem några få ex av varje plagg.

När jag ändå är inne på Umeå så måste jag nämna att Umeå-butiken Kii kommer öppna en nätbutik den 14 september.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.