Butiksguiden

Hjälp mig fylla på med butiker i Göteborg

Göteborg

Butiksguiden för Göteborg behöver verkligen fyllas på och jag vore tacksam om ni ville hjälpa till. Vilka butiker är era favoriter i Göteborg? Det kan vara kläder, skor, second hand, street, väskor, smycken, accessoarer mm – jag vill veta allt!

17 kommentarer

 • miashopping

  Jag har inte heller fått möjligheten att vara i Göteborg så ofta. Ska dit nästa vecka i jobbet, men då hinner jag inte med någon shoppingresearch.

  Tack Maria, Mouche har märken i min smak.

 • Siri

  Oj, det finns så mycket,,, Men det finns några som jag alltid går in i.
  Kolla in prickigkatt.se (granne med Mouche)
  NK inte att förglömma,,
  RUS KN på Karl Gustavsg 17 säljer danska kläder av stora välkända designers.

 • ClaraSofia

  Om du vill ha märkeskläder är Victoria Arena på kungsgatan ett måste, mycket bra märken (marc jacobs, cloé, whyred, acne, m.m.) och även konstutställningar ibland.
  På Vasagatan ligger moms, en trevlig affär som har bra jeans. Runt hörnet (tror det är Engelbrektsgatan) ligger Nostalgi som säljer sitt eget märke Velour och även noga utvald second hand. Fever ligger också på engelbrektsgatan, och säljer mycket bra unga märken.
  Affären Scout ligger också i närheten, kan dock inte gatunamnet. De har noga utvalda märken, och säljer även sitt eget märke som är mycket snyggt och prisvärt.

 • ClaraSofia

  Jo, kom på att jag inte skrivit några second hand butiker!
  Charleston på Haga Nygata har bra saker om man orkar leta, likaså affären bredvid, tror den heter Birgittas Hvarjehanda. Emmaus Björkås affär på Linnégatan är en av de bästa affärerna i gbg, där kan man verkligen fynda!
  Ganska nära prickig katt ligger Ragtime, som har ett bra utbud av skor och märkeskläder.

 • mika

  titta in på nyöppnade butiken shopaholic i göteborg. den ligger vid ondeco på avenyn, på storgatan. jätte mysig affär med inköpta grejer från lite var stans. bla linda farrow, alexis bittar mm. kolla annars in hemsidan! gratis frakt. http://www.shopaholic.se

 • SUSSI

  Missa för guds skulle inte d.n.a på korsgatan 2. Säljer nya märken som fröken söt, VEST design, Niini, Orkan Lia, Dressbakery och Urban Buzz. De har en massa smycken och inredning också. Allt från nya svenska designers. Webshop på designandart.se.

 • Hanna

  Min absoluta favoritsecondhandbutik 🙂 är Miss ragtime på Magasinsgatan. Jag fyndade min 50-tals kappa där som jag får komplimanger för nästan varje dag :).

  På storgatan i Vasa ligger Vintage. Mycket bra!

  På Olivedalsgatan, tror jag, ligger Chix. Ska lämna in kläder där på onsdag.

  I Haga ligger flera.

  Sen kan det absolut vara värt att kolla in Emmaus i Linné.

  Jag har t.o.m. fyndat på Ebbes hörna vid Stigbergstorget.

  Anitas second hand bakom fiket Eva´s paley kan ha fina accesoarer, skor, väskor och sjalar. Kläderna tycker jag dock är för lite äldre men det kan säkert variera.

  Jag har gjort några fynd i butiker där det mest är kläder för äldre t.ex. en butik nära restaurangen Halta Lotta vid Redbergsplatsen. Jag hittade ett supersnyggt halsband från 60-talet och en jättegullig indigoblå sjal med lila pärlor.

  Åh det finns fler butiker jag ej har nämnt som sagt de förstnämnda är mina favoritställen. Lycka till med era fynd!

 • Nicole

  Jag har en favoritbutik som heter Gobidust som ligger i Linné. Här har jag hittat mina 2 senaste klänningar. Dem har även en del annat men klänningarna har jag fastnat för. Annars tycker jag att Fever vid schillerska är en bra butik med snygga kläder och trevlig personal.

 • Lotta

  Kan tipsa om en ganska ny butik på Korsgatan 3 i centrala Götborg, Elsa´s Optik & Accessoarer, kul utbud av solglasögon, väskor och smycken. Riktigt snygg och trendig butik. värt ett besök, har en webbshop också.

 • Lena

  En finfin butik i Göteborg som har ekologiska kläder och skor är Berthas Eko Fashion på Kungsgatan 18. Riktigt snygga märkeskläder som Arbor, howies, Simle, Ann Purenature osv. T-shirt i bambu – superskönt naturmaterial. Det finns också en webshop på Berthas Eko Fashion

 • Cissi

  Fanny Michel är en helt underbar butik som man bara inte får missa i Göteborg! De har en butik i Haga och en på Vallgatan.
  Skor, väskor, kläder, smycken och mängder med roliga presentsaker… Märken är Friis & Co, Vila, Björg, Cath Kidston, Hunter….ja massor 😀
  Även en webshop:
  http://www.fannymichel.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.