Sport

Skidmode

Ikväll var jag på Cosmonova och lyssnade på ett föredrag med en av världens bästa extremskidåkare, Sverre Liliequist. Efter föredraget fick vi se filmen EXTREME som är filmad i IMAX-format. Den innehöll underbara bilder med skidåkning, snowboarding, surfing och klättring. Filmen kommer visas på Cosmonova några månader framöver och jag kan varmt rekomendera den.

Efter filmen så blev jag lite sugen på att blogga om skidmode.

Sverre och hans kompis Kaj Zackrisson är inte bara extremskidåkare utan även “mössvirkare”. Tillsammans tillverkar de mössor, i mängder av olika mönster och färger, under varumärket KASK. Mössorna som började tillverkas 2002 är fortfarande populära och säljs bland annat hos Naturkompaniet och Stadium.

Kask - mössaKask - mössaKask - mössa
Bilder från www.kask.info

Vill även nämna POC som tillverkar ursnygg skidutrustning. Förra veckan vann de Swedish Outdoor Design Award 2005. Jag tycker bilderna säger allt, visst är det snygga grejer?

Hjälm SkidglasögonSkidhandskarryggsplatta
Bilder från www.pocski.com

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.