ButikerVarum䲫enNotiser/BloggKalenderTipsa Mia
  Miashopping   För dig som gillar shopping!

Mia testar: Spikmattan

spikmatta_090821

Nu har jag testat min spikmatta under hela sommaren och det är dags för en recension.

Första gången jag provade var precis innan jag skulle gå och lägga mig och jag låg på golvet. Det gjorde lite ont från början men efter några minuter glömde jag bort att jag låg på vassa taggar av plast. Efter ca 20 minuter rullade jag av mattan och ryggen var väldigt röd och varm. Jag var helt inställde på att jag skulle somna som en stock så fort jag lagt mig i sängen. Men det fick helt motsatt effekt. Jag kände mig jättepigg och somnade inte på väldigt länge.

Nästa kväll la jag mattan i sängen och då känns inte taggarna lika vassa eftersom man sjunker ner lite i madrassen. Det gör fortfarande lite ont de första minuterna men sedan sticker det bara lite i huden och det känns skönt och man börjar slappna av. Den här gången låg jag lite längre på mattan och somnade nästan direkt efteråt och så har det varit alla gånger efter det.

Det är otroligt svårt att säga om spikmattan verkligen ger smärtlindring, välbefinnande och utsöndrar endorfiner (vad jag vet så finns det ingen forskning). Men jag har iallafall blivit mer avslappnad och fått för mig att jag sover bättre. Sen kan det förstås bara vara psykologiskt men hur det än är så ser jag det som något positivt.

Den lösbara kudden som finns på Stadiums modell på bilden ingår numera också men den har jag inte testat.

4 kommentarer till “Mia testar: Spikmattan”

 1. Mimmi säger:

  Stadium har kopierat Fakirmattan som kom ut med en spikkudde för ett halvår sedan. Är detta tillåtet när det på Fakirmattans hemsida står patent pending??

 2. Sussi säger:

  Sussi från Stadium här. Vill bara bemöta Mimmis kommentar eftersom den är felaktig. Vår kudde är ingen kopia, utan något som vi designat själva. Vår matta och kudde har också en annan typ och form på “spikarna än andra spikmattor”.

 3. Penno säger:

  Patent pending betyder med största sannolikhet att det inte finns något patent som är gällande utan bara någon typ av ansökan om det. Idag så är marknaderna för handel så globala och snabbrörliga att det är näst intill omöjligt att bedömma vem som är först med någonting. Dessutom skulle jag tro på gränsen till omöjligt att lyckas få ett gällande patent på alla olika marknader. Till exempel läste jag något om att Shaktimattan skulle stämma Yantramattan, men jag har inte hört något mer om det. Har någon här hört något?

 4. Mimmi säger:

  Det är egentligen inte min ensak….tycker bara inte om orättvisor och plagiat :)

Kommentera